Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Διαχείριση Στερεών αποβλήτων της Αττικής. Προς Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. και κ. Χιωτάκη.Στο παρακάτω σχεδιάγραμμα φαίνεται ο περιφερειακός σχεδιασμός για τα στερεά

Στο παρακάτω σχεδιάγραμμα φαίνεται ο περιφερειακός σχεδιασμός για τα στερεά απόβλητα και την λυματολάσπη για την πρωτεύουσα.



Παραθέτω 3 ερωτήσεις προς τον κ.Χιωτάκη, Δήμαρχο Κηφισιάς.

1) Μας είπατε ότι στον ΧΥΤΑ-ΧΥΔΑ Φυλής- Άνω Λιοσίων δεν απορρίπτονται τίποτα άλλα παρά στερεά απόβλητα και ότι δεν μολύνεται το υπέδαφος.

Τότε πως υπάρχουν τόσων ειδών έρευνες που αποδεικνύουν την μόλυνση των υπόγειων υδάτων από τον ΧΥΤΑ-ΧΥΔΑ φυλής-Άνω Λιοσίων?

Τα ίδια και χειρότερα θα γίνουν στο ΧΥΤΑ-ΧΥΔΑ-ΧΥΤΥ-ΧΥΔΥ Γραμματικού.

Σε μια περιοχή με ρέματα, πολλά μποφόρ, σεισμικό τόξο και μόλις 1,95 χλμ από την θάλασσα.



Σαν πτυχιούχος του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα πρέπει να ξέρετε ότι το υπέδαφος μολύνεται ακόμη και με αιωρούμενα σωματίδια PM10 κ.λ.π. , αλλά δεν κάνατε κάποια ενέργεια προς την αποφυγή ενός ΧΥΤΑ-ΧΥΔΑ-ΧΥΤΥ-ΧΥΔΥ δίπλα στην θάλασσα και σε ρέματα που καταλήγουν στην θάλασσα.

Όσες μεμβράνες και να μπούνε για στεγανοποίηση, όσα διπλά αργιλικά μονωτικά υλικά πάνω από 0,30 m να τοποθετηθούνε, σε ένα μέρος που έχει ρέματα, πηγάδια, πολλά μποφόρ και μια Α΄ βιοποικιλότητα, θα καταστραφούν όλα για χάρη του ΛΑΘΟΣ - ΒΙΑΣΤΙΚΟΥ σχεδιασμού του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. και του Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τελικό αποδέκτη την μόλυνση του Ευβοϊκού και της λίμνης Μαραθώνα.

Όταν όμως οι κάτοικοι του Γραμματικού, του Βαρνάβα, του Αγ. Στεφάνου. της Άνοιξης, της Κηφισιάς, της Ν. Ερυθραίας, της Εκάλης, του Διονύσου σε 2-3 χρόνια εισπνέουν τα τοξικά, καρκινογόνα στραγγίσματα, όταν οι περισσότεροι θα πάσχουν από άσθμα και δυσφορία - δύσπνοια τότε θα είναι αργά....

Το ίδιο το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που έδωσε την άδεια για να προχωρήσουν τα έργα, θα κυνηγήσει τον ίδιο του τον εαυτό.

ΟΔΗΓΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ


http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=248

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=249

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=247

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=253

και

http://www.synigoros.gr/perivallon/

2) Ερωτηθήκατε και από τον Σύλλογο Παραλία Σέσι Γραμματικού, εάν έρχονται ή θα έρχονται σκουπίδια από άλλους Νομούς ή εκτός πρωτεύουσας και η απάντηση σας ήταν αρνητική.

http://polites-energoi.blogspot.com/p/blog-page_10.html

Τότε για ποιο λόγω σχεδιάζεται η μεταφορά σκουπιδιών από διάφορα νησιά στην πρωτεύουσα?

Εκεί ο Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. γιατί δεν κάνει κάτι και πρέπει να τα “φορτωθούν” οι ΧΥΤΑ-ΧΥΔΑ-ΧΥΤΥ-ΧΥΔΥ της πρωτεύουσας?


Μας λέτε ότι τα φορτηγά έχουν το δικό τους e-pass όπου ελέγχονται και ζυγίζονται στον ΧΥΤΑ-ΧΥΔΑ-ΧΥΤΥ-ΧΥΔΥ.

Μα αφού τα απορριμματοφόρα πρώτα πηγαίνουν στους ΣΜΑ (Σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων) και από εκεί φεύγουν μεγάλα φορτηγά “κλειστά” όπου αυτά πηγαίνουν στους ΧΥΤΑ κ.λ.π.

Δηλαδή τα φορτηγά και ΌΧΙ τα απορριμματοφόρα έχουν e-pass και άδεια εισόδου.

Άρα κανένας δεν ελέγχει από πού έρχονται και αδειάζουν σκουπίδια τα απορριμματοφόρα στους ΣΜΑ. Άρα ο Σύλλογος στο Σέσι έχει δίκιο.



Ο Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. και το Υπουργείο Περιβάλλοντος αναφέρουν ότι η μόνη οπτική επαφή που υπάρχει με έναν ΧΥΤΑ-ΧΥΔΑ κ.λ..π. είναι τα δέντρα και πράσινο.



Μπορείτε να μας πείτε πως ακριβώς θα γίνει αυτό και πότε?




3)Για ποιον λόγω η φωτογράφηση του μέρους είναι παράνομη και απαγορεύεται?

Υπάρχει κάτι που μας κρύβετε όπως τα αρχαία που έχουν βρεθεί δίπλα στην λεκάνη του ΧΥΤΑ-ΧΥΔΑ-ΧΥΤΥ-ΧΥΔΥ ή απλά καταπατάτε τα δικαιώματα των πολιτών με το έτσι θέλω?

Σας υπενθυμίζω ότι ο κάθε πολίτης έχει δικαιώματα.

http://www.synigoros.gr/


Άλλωστε υπάρχει και μια απόφαση απο το Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. , ότι όποιος θέλει, μπορεί να επιβλέπει τις εργασίες του ΧΥΤΑ-ΧΥΔΑ-ΧΥΤΥ-ΧΥΔΥ ώστε να κοιμάται ήσυχος ...




Επειδή ακόμη ο Σύλλογος παραλίας Βαρνάβα είναι υπό ανέγερση και δεν μπορεί να στείλει επιστολή προς τον Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. και τον κ. Χιωτάκη, όποιος θέλει μπορεί να θέσει τα ερωτήματα στον Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. ή όπου αλλού εκείνος κρίνει ότι είναι κατάλληλα.

3 σχόλια:

  1. http://polites-energoi.blogspot.com/2010/08/greenpeace-t.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 17/08/2010


    Αγαπητέ κύριε Γκίκα,


    Αν διαβάσετε τις προτάσεις μας είναι ενάντια σε όλο αυτό το "τσίρκο" (σημ. Τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ελλάδα ) και προσπαθούν με λογικές λύσεις να αποτρέψουν όλη αυτή την κατάσταση. Μπορείτε μέσα από την κίνηση πολιτών που διαθέτετε να προωθήσετε αυτές μας τις προτάσεις.


    Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία η διευκρίνηση μπορείτε να ξαναεπικοινωνήσετε στο ίδιο e-mail.


    Φιλικά Κρίτων Γούζιος
    Τμήμα Υποστηρικτών
    Greenpeace Greece
    Kleissovis 9
    10677, Athens
    Tel: +30 210 3840774-5
    Fax: +30 210 3804008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://polites-energoi.blogspot.com/2010/08/blog-post_340.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή