Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Έργα στην πρώτη παραλία Βαρνάβα..Μια πονεμένη ιστορία











Ήταν αρχές Οκτώβη 2009 όταν ξεκίναγαν τα έργα που θα άλλαζαν την πρώτη παραλία του Βαρνάβα και θα την μετέτρεπαν σε ένα σύγχρονο μέρος με πεζοδρόμια και φωτισμό και δρόμο.
Τα έργα ξεκίνησαν κανονικά τον Οκτώβριο,ξηλώθηκε η άσφαλτος, ξεκίνησε το σκάψιμο και ενώ πήγαιναν όλα καλά, ξεκίνησαν οι διαμαρτύρίες απο κάποιον κάτοικο της παραλίας οτι το πεζοδρόμιο θα πρέπει να είναι 1,5 μέτρο και οχι 1. Το θέμα είναι οτι εάν γινόταν 1,5 μετρο, δεν θα χωρούσαν 2 αυτοκίνητα να περνάνε απο τον δρόμο(ένα απο κάθε λωρίδα) και θα υπήρχε πρόβλημα. Παρόλο που δόθηκαν εξηγήσεις στον συγκεκριμένο κύριο, θεώρησε οτι πρέπει να φέρει την Νομαρχία και να σταματήσει τα έργα γιατί δυστυχώς σε αυτο το μέρος υπάρχουν κάποια άτομα που προτιμούν να μην προχώρανε μπροστά στην ζωη τους, να ρουφιανεύουν και να το παίζουν ψευτοεπαναστάτες.
Το έργο τελικά σταμάτησε μέχρι περίπου τον Μάϊο του 2010, όπου και ξαναξεκίνησε ξηλώνοντας όλα τα έτοιμα πεζοδρόμια και ξαναφτιάχνοντας τα με τρόπο ώστε να είναι 1,5 μέτρο κάτι που προέβλεπε κόψιμο αρκετών δέντρων μέγαλης ηλικίας, ώστε να χωράνε να περνάνε και τα αυτοκίνητα. Ύστερα απο τόσους μήνες, τόσα πεταμένα λεφτά με ξήλωμα των ήδη φτιαγμένων πεζοδρομίων το μέρος είναι ακόμη χωρίς ολοκληρωμένα πεζοδρόμια, χωρίς τον φωτισμό των πεζοδρομίων και ο δρόμος ειναι ένας κακοτράχαλος χωματόδρομος με λάσπες και βούρκους όταν βρέχει. Φρεάτια να φεύγει το νερό δεν υπάρχουν διότι όπως αναφέρουν, περιμένουν να βρεξει για να δουν που μαζεύεται το νερό ΄ώστε να φτιάξουν φρεάτια, μα εδώ και 6 μήνες εχει ρίξει πολλές και δυνατές μπόρες όπου θα μπορούσαν να είχαν κάνει τις μετρήσεις και να τα είχαν κατασκευάσει.
Σε λίγο θα κλείσουμε ένα χρόνο χωρίς τίποτα ουσιαστικό να έχει γίνει σε αυτό το όμορφο μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου