Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

Τι μας λέτε κα. Μπιρμπίλη; Αλήθειά! ΧΥΤΥ και όχι ΧΥΤΑ στο Γραμματικό;; Ποιούς κοροϊδεύετε με αυτές τις μπαρούφες;

Αυτά που μας πουλάγατε απο πέρυσι (2009) ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ-ΧΥΤΕΑ-ΟΕΔΑ κ.λ.π. αποκαλύπτονται απο το παρακάτω έγγραφο το οποίο προδιαγράφει το μέλλον αυτών των 2 νέων ΧΥΤΑ (που θα μετεξελιχθούν σε ΧΥΤΥ(φέξε μου και γλίστρησα..)) περιοχών...
..Αφού θα έχουν μολύνει την λίμνη του μαραθώνα , τον Ευβοϊκό, τους ανθρώπους απο τα αιωρούενα σωματίδια τον ΧΥΤΑ , τους γλάρους που θα γευματίζουν στο ΧΥΤΑ και ύστερα θα κάνουν μπάνιο στις θάλασσες, τους αθίγγανους που θα κυλιούνται στο βούρκο του ΧΥΤΑ και ύστερα θα κλεβουν και κανά σπίτι.
Αλλά βέβαια τότε δεν θα έχει ματ και αστυνομία στα μέρη εκει. Τώρα έχει για να φυλάνε απο τους χούλιγκανς των γύρω χωριών που θέλουν να πάνε στα χωράφια τους ή να ανάψουν ένα κερί στήν εκκλησία απο τα θύματα του Helios.

Ντροπή σας...

Ξεφτιλίσατε την χώρα, τις αρχές και τις αξίες αυτού του τόπου, που κάποτε ήμασταν περίφανοι που ζούσαμε έδω και πλέον ντρεπόμαστε.

Όταν κα. Μπιρμπίλη δεν υπάρχουν κάδοι ανακυκλωσης και σωστή ενημέρωση στους πολίτες, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να γίνουν ΧΥΤΥ, θα παραμείνουν ΧΥΤΑ και θα δηλητηρίαζουν την Ελλάδα για χιλίαδες χρόνια.

Και εσείς κάντε όνειρα για μια Αττικη 2014 με πλακόστρωτους δρόμους, ποδηλοτόδρομους , μονοδρομήσεις κέντρικών δρόμων (Πατησίων-Αχαρνών) και παπάκια με πράσινα άλογα...

Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010

Υδροδότηση Παραλίας Βαρνάβα... Ποιός φταίει γι'αυτό το χάλι;;;

Κάθε καλοκαίρι, η παραλία του Βαρνάβα δεν έχει νερο. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα όπου κατεβαίνει πολύς κόσμος το νερό κοβεται απο τις 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα.
Ο λόγος;

Για να γεμίσει η δεξαμένη απο το νερό της γεώτρησης όπως λένε...λένε λένε εδώ και 4 χρόνια μόνο λόγια είναι και τελευταία στιγμή πριν τον Καλλικράτη είπαν να κάνουν μερικά πασαλείμματα....

Ένα άλλο νέο που μαθεύτηκε τις τελευταίες μέρες είναι οτι το νερό που θα πίνουνε οι κάτοικοι της παραλίας Βαρνάβα δεν θα είναι μόνο της ΕΥΔΑΠ, άλλα θα είναι σε συνεργασία με την γέωτρηση, η οποία έχει βρέθει απο έρευνες του ΠΑΚΟΕ (απο το 2008) οτι είναι ακατάλληλη για τροφοδοσία πόσιμου νερού.Το παρακάτω έγγραφο που μοιράστηκε σε κατοίκους του Βαρνάβα και της παραλίας Βαρνάβα δείχνει καθαρά το τι επικρατεί στην ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΝΑΒΑ..

ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ.....


Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Όχι άλλο κάρβουνο . . . . . . . . . .

Γιατί ;

Γιατί ;

Γιατί ;


Γιατί πάλι φωτιά ;


Θέλετε οικόπεδα ;


Θέλετε να περάσετε τον αγωγό ΑΦΑ-1 ;


Θέλετε μήπως να μπει το χωράφι σας στο σχέδιο πόλεως με αυτόν τον τρόπο;...Ότι και να θέλετε είτε κράτος, είτε ανεύθυνοι πολίτες στο τέλος όλοι θα ζημιωθείτε...Όταν δεν θα μπορείτε να αναπνεύσετε...


Όταν θα έχετε άσθμα...


Όταν θα καίγεστε απο την ζέστη έχοντας καταστρέψει το δάσος...


Όταν θα πλημυρίζετε απο τις βροχές...
Τότε θα είναι πολύ αργά για να ανατρέψετε αυτή την κατάσταση.Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

Ασφαλτόστρωση 1ης Παραλίας Βαρνάβα.

Επιτέλους και μετά απο έναν περίπου χρόνο αναμονής, ο δρόμος Αγ. Δημήτριος έως τους πρόποδες του Πανοράματος (ο παραλιακός δρόμος) ασφαλτοστρώθηκε, όπως επίσης και ο εσωτερικός δρόμος της 1ης παραλίας που καταλήγει στην πηγή Ντόρμπερι.

Βέβαια η άσφαλτος είναι πάρα πολύ λεπτή και είναι ζήτημα εάν θα αντέξει τις βρόχοπτώσεις του χειμώνα.

Ο καιρός θα το δείξει......
Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

ΕΥΔΑΠ

Επιτέλους, ύστερα απο 3 χρόνια υποσχέσεων το δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ έρχεται και στην παραλία Βαρνάβα!

Το έργο βρίσκεται 1,200 μέτρα ακόμη πριν την ολοκλήρωση τοποθέτησης του αγωγού και όπως όλα δείχνουν μέχρι τον Αύγουστο του 2010 η ΕΥΔΑΠ θα τροφοδοτεί με νερο ολόκληρη την παραλία Βαρνάβα.

Μερικές φωτογραφίες απο το έργο:

Μερικές ακόμη φωτογραφίες:

210.000,00 ευρώ...Χμμμ....Πολλά λεφτά για ένα τόσο μικρό
κομμάτι αγωγού και ασφάλτου...Άρε Ελλαδιστάν με τις μίζες σου....

Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Έργα στην πρώτη παραλία Βαρνάβα..Μια πονεμένη ιστορίαΉταν αρχές Οκτώβη 2009 όταν ξεκίναγαν τα έργα που θα άλλαζαν την πρώτη παραλία του Βαρνάβα και θα την μετέτρεπαν σε ένα σύγχρονο μέρος με πεζοδρόμια και φωτισμό και δρόμο.
Τα έργα ξεκίνησαν κανονικά τον Οκτώβριο,ξηλώθηκε η άσφαλτος, ξεκίνησε το σκάψιμο και ενώ πήγαιναν όλα καλά, ξεκίνησαν οι διαμαρτύρίες απο κάποιον κάτοικο της παραλίας οτι το πεζοδρόμιο θα πρέπει να είναι 1,5 μέτρο και οχι 1. Το θέμα είναι οτι εάν γινόταν 1,5 μετρο, δεν θα χωρούσαν 2 αυτοκίνητα να περνάνε απο τον δρόμο(ένα απο κάθε λωρίδα) και θα υπήρχε πρόβλημα. Παρόλο που δόθηκαν εξηγήσεις στον συγκεκριμένο κύριο, θεώρησε οτι πρέπει να φέρει την Νομαρχία και να σταματήσει τα έργα γιατί δυστυχώς σε αυτο το μέρος υπάρχουν κάποια άτομα που προτιμούν να μην προχώρανε μπροστά στην ζωη τους, να ρουφιανεύουν και να το παίζουν ψευτοεπαναστάτες.
Το έργο τελικά σταμάτησε μέχρι περίπου τον Μάϊο του 2010, όπου και ξαναξεκίνησε ξηλώνοντας όλα τα έτοιμα πεζοδρόμια και ξαναφτιάχνοντας τα με τρόπο ώστε να είναι 1,5 μέτρο κάτι που προέβλεπε κόψιμο αρκετών δέντρων μέγαλης ηλικίας, ώστε να χωράνε να περνάνε και τα αυτοκίνητα. Ύστερα απο τόσους μήνες, τόσα πεταμένα λεφτά με ξήλωμα των ήδη φτιαγμένων πεζοδρομίων το μέρος είναι ακόμη χωρίς ολοκληρωμένα πεζοδρόμια, χωρίς τον φωτισμό των πεζοδρομίων και ο δρόμος ειναι ένας κακοτράχαλος χωματόδρομος με λάσπες και βούρκους όταν βρέχει. Φρεάτια να φεύγει το νερό δεν υπάρχουν διότι όπως αναφέρουν, περιμένουν να βρεξει για να δουν που μαζεύεται το νερό ΄ώστε να φτιάξουν φρεάτια, μα εδώ και 6 μήνες εχει ρίξει πολλές και δυνατές μπόρες όπου θα μπορούσαν να είχαν κάνει τις μετρήσεις και να τα είχαν κατασκευάσει.
Σε λίγο θα κλείσουμε ένα χρόνο χωρίς τίποτα ουσιαστικό να έχει γίνει σε αυτό το όμορφο μέρος.